Par rapšu eļļu

Rapšu eļļas vērtība

Rapšu eļļas vērtībaRapšu eļļa ir produkts, bez kura nevajadzētu iztikt nevienā virtuvē. Arvien vairāk novērtēta savas uztura vērtības, kā arī universālā pielietojuma dēļ, tā jau daudzus gadus ir poļu tradicionālo ēdienu sastāvdaļa. Rapšu eļļa ir guvusi atzinību arī uztura speciālistu vidū, kuri to atzīmē kā vērtīgu uztura sastāvdaļu visai ģimenei!

No populārāko augu eļļu klāsta tieši rapšu eļļaa saturā ir visvairāk vērtīgo Omega-3 taukskābju, vienlaikus tā uzrāda vienu no zemākajiem organismam kaitīgo piesātināto taukskābju līmeņiem. Turklāt tā ir veselībai vērtīgo vitamīnu avots, jo satur E vitamīnu, kas tiek saukts par jaunības vitamīnu, un provitamīnu A, kā arī augu sterolus, kas palīdz organismam uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs.
Rapšu eļļai ir neitrāla garša un smarža, tādēļ tā nenomāc pagatavoto ēdienu garšu un aromātu. Vēl vairāk – to var izmantot gan silto, gan auksto ēdienu gatavošanā. Tādēļ šī eļļa ir ideāla cepšanai, mērcēm, salātiem un mīklas izstrādājumiem.

Vērtīgo īpašību un lietošanas ērtības dēļ rapšu eļļa ir ieteicama lietošanai mūsu ikdienas uzturā. To iesaka arī grūtniecēm un maziem bērniem. Zīdaiņu uzturā rapšu eļļu var lietot jau no sestā dzīves mēneša.

Rapšu eļļa ir patiešām laba izvēle!